ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ

(ΗΧΗΤΙΚΟ) ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ στον ΑΝΤ-1 ΠΑΤΡΑΣ 105.3:  «Ο Δήμαρχος της Πάτρας έχει πολύ περισσότερες εξουσίες από τον Έλληνα Πρωθυπουργό!»

(ΗΧΗΤΙΚΟ) ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ στον ΑΝΤ-1 ΠΑΤΡΑΣ 105.3: «Ο Δήμαρχος της Πάτρας έχει πολύ περισσότερες εξουσίες από τον Έλληνα Πρωθυπουργό!»

Χειμαρρώδης και αποκαλυπτικός ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον «ΠΡΩΙΝΟ ΤΥΠΟ» του ΑΝΤ-1 ΠΑΤΡΑΣ 105.3
(www.antennapatras.gr και www.live24.gr)

Ο πρ. Υπουργός Οικονομικών ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, μιλώντας στον Παναγιώτη Ρηγόπουλο, υποστήριξε ανάμεσα στα άλλα:
-«Το καλοκαίρι του 2015
πάψαμε να έχουμε Ελληνική Κυβέρνηση. Δεν υπάρχει πλέον Ελληνική Κυβέρνηση. Ο Δήμαρχος της Πάτρας έχει πολύ περισσότερες εξουσίες από τον Έλληνα Πρωθυπουργό!»

«Το Grexit ήταν μια κούφια απειλή εκ μέρους της Τρόικας. Ένα Grexit θα τους κόστιζε ένα τρις ευρώ»
Ο Σόιμπλε πεισματικά ήθελε το Grexit και πολύ πριν περάσω εγώ τις πύλες του Υπουργείου Οικονομικών»

«Σήμερα η Ελλάδα θα ήταν σε μια πολύ πορεία πολύ γρήγορης ανάκαμψης, μετά το Grexit του 2015. Εγώ δεν το ήθελα, το απευχόμουν, δεν το χρησιμοποίησα ποτέ ως απειλή»

«Όταν ακούω τις κατηγορίες ότι φέσωσα την Ελλάδα 85 δις ευρώ, η πρώτη ανάγκη που νιώθω είναι να βάλω τα γέλια. Αυτά τα νούμερα δεν αντέχουν ούτε στο λυκόφως της κριτικής»

«Το κόστος της μόνιμης χρεοδουλοπαροικίας που βρισκόμαστε τώρα και που θα βρισκόμαστε, είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος ενός Grexit το καλοκαίρι του 2015. Και αν το πιστεύαμε αυτό, ποτέ δεν θα γινόταν Grexit. Γιατί ποτέ δεν θα μας άφηναν να βγούμε από την Ευροζώνη»

«Δεν καταλογίζω τίποτα στον Αλέξη Τσίπρα. Στην πολιτική πρέπει να ξεπερνάμε τις προσωπικές κρίσεις και σχέσεις. Δεν είπα ποτέ για τον Αλέξη Τσίπρα ότι δέχθηκε το ενδεχόμενο Grexit για τη χώρα του που του πρότεινε ο Σόιμπλε. Κανένας από εμάς δεν είχε την διάθεση να ενδώσει στην πρόταση του Σόιμπλε»

«Ο Τσίπρας είχε μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξει την Ελλάδα και να σταθεροποιήσει την Ευρώπη.»

«Ποτέ μου δεν είχα βλέψεις σε υπουργικούς θώκους. Ούτε είχα βλέψεις να μπω στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»
«Το Diem θα κατέβει στις επόμενες εκλογές, αλλά εγώ δεν έχω καμία ηγετική φιλοδοξία για το Diem. Εγώ αυτό που θέλω είναι να κάθομαι στην Αίγινα με τη Δανάη και να γράφω και να διαβάζω. Εάν πιεστώ, θα είμαι παρών»

«Ναι, υπάρχει διέξοδος από την οικονομική κρίση της Ελλάδος. Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του. Το ζήτημα είναι εάν έχουν την αρετή και την τόλμη να εφαρμόσουμε την μοναδική λύση που υπάρχει»
«Το μνημόνιο δεν έχει καμία νομική ισχύ, σε κανένα νομικό δικαστήριο του κόσμου. Δεν είναι συνθήκη. Νομικά το Eurogroup δεν υπάρχει. Άρα νομικά δεν είμαστε δεσμευμένοι απέναντι σε κάποια από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κανένα Κοινοβούλιο, δεν μπορεί να δεσμεύσει το επόμενο Κοινοβούλιο, από το να νομοθετήσει για την φορολόγηση των επιχειρήσεων»

«Η υφιστάμενη συμφωνία οδηγεί στην ερημοποίηση της χώρας»
«Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν μετά την 24 Φεβρουαρίου 2015 υπέγραψα την επιστολή αίτησης της επέκτασης της δανειακής σύμβασης. Το έκανα επειδή ήθελα να κερδίσω 3-4 μήνες διαπραγμάτευσης. Και αν ο κ. Τσίπρας τότε, ήθελε εκείνος να την υπογράψει, έπρεπε να παραιτούμην. Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα το έκανε. Φέρω ιστορική ευθύνη γι αυτό»

antennapatras

Σεπτέμβριος 25th, 2017

No comments

Comments are closed.